Befattningsbeskrivningar

Post Descriptions

Som Kårmedlem har du möjlighet att bli funktionär i Kårens verksamhet. Att vara kårfunktionär är en unik möjlighet att samverka med människor som du senare kommer ha en stor nytta av i ditt yrkesverksamma liv. Dessutom ger ditt ideella engagemang som funktionär värdefulla meriter att fylla på ditt CV med, meriter som värderas högt av framtida arbetsgivare.

Hur gör jag?
För att bli funktionär i Kåren så skriver man upp sig på “de gula listorna” som sätts upp i god tid innan ett Kårmöte på olika anslagstavlor runt om på campus. Invalet sker sedan under Kårmötet som vanligtvis är i oktober, november, februari, mars och maj. Mer information om de gula listorna och kårmötena hitta du i Facebook-evenemangen inför var möte.
Om du söker till en befattning så är det uppskattat att komma på Kårmötet och presentera dig. Ibland är det konkurrens, då brukar man presentera sig lite längre och säga varför just Du vill ha den befattningen. Sedan sker en sluten röstning via valsedlar.

Som funktionär får du bland annat: 
  • Arbetslivserfarenhet! Efter avslutad period så kan du få ett arbetsintyg som visar vad du gjort som funktionär. Du kan använda detta när du söker jobb och du kan ange ordförande i ditt utskott eller kårordförande som referens. På så sätt kan ditt kårengagemang vara en viktig komponent i din karriär! Vissa befattningar innehåller också direkt näringslivskoppling, vilket kan ge dig bra kontakter.
  • Personlig utveckling! Som kårfunktionär har du många möjligheter att utveckla dina ledarskapsegenskaper, bli bättre på att arbeta grupp och uttrycka dig i tal och text.
  • Träffa nya vänner utanför din klass! Kåren rymmer alla typer av människor, allt från programstudenter på alla de program som är kopplade till SLU till internationella studenter.
  • Bidra till ett gott studentliv och en hög kvalité på utbildningarna! Studieråden arbetar aktivt för att ALLA studenter ska ha få en bra utbildning, bland annat genom att granska alla kursutvärderingar. Som aktiv i studieråden får du möjlighet att påverka din utbildning så att alla kurser har en hög kvalité!
Om du vill läsa mer detaljerat om alla våra utskott och befattningar så klicka på befattningsbeskrivningarna längst upp på sidan!