Ultuna Campus i ligger ca 5 km söder om Uppsalas stadskärna. Det tar ca 20 minuter att cykla från centrala Uppsala till Ultuna. Att hitta boende i Uppsala kan vara lite knepigt, men håll ut – en lösning kan finnas runt hörnet. Här är några tips från oss:

Bostäder på campus Ultuna

Många som studerar på SLU Ultuna bor på området, i områderna Gälbo och Kronåsen. Hyresvärden här heter Stiftelsen Ultuna Studentbostäder (SUSbo) och är grundad av Kåren.

Som medlem i Ultuna studentkår (eller någon annan SLUSS-kår) har du möjlighet att bo i SUSbo:s bostäder. Du behöver inte vara kårmedlem för att ställa dig i bostadskön. För att bli erbjuden bostad och få möjlighet att teckna ett kontrakt och för att få bo hos SUSbo måste du däremot vara kårmedlem, så vi rekommenderar att du är det även under hela kötiden. Om du inte har börjat studera än men ändå vill ställa dig i kön går det också bra. För att bo på SUSbo måste du också vara aktiv student (dvs uppnå minst 15 hp per termin) och du ska redovisa studieresultat när SUSbo begär det. Studieresultat och kårmedlemskap kollas löpande under terminerna. Att du ska vara kårmedlem för att få bo på SUSbo gäller för alla som har tecknat kontrakt efter 2015-01-01.

För att ansöka om en bostad måste du stå i SUSbo:s bostadskö, mer info om den och hur du gör finner du på SUSbo:s egen webbplats: www.susbo.se.

I närheten av Ultuna ligger även “Lilla Sunnersta”, ett bostadsområde för studenter. Det är Uppsala Akademiförvaltning som ansvarar för dessa.

Bostadsbolag, stiftelser m.m.

Nationerna – De flesta nationerna har centralt belägna studentbostäder i form av korridorsrum, dubletter och lägenheter. Ansöka kan aktivt studerande nationsmedlem. Kötiden och antalet rum/bostäder varierar från nation till nation. 

Graflunds – Bostadsföretaget Graflunds har köpt ett par hus med hyresrätter i Valsätra/Gottsunda. De vill gärna hyra ut till studenter. De har studentrum i dubblett samt 1-5 r o k.
Graflunds

Dombron – Förvaltar Studentstaden med ca 4300 bostäder runt om i Uppsalas mer centrala delar.
www.dombron.se

Uppsala kommuns bostadsförmedling är en del av Uppsala kommun och förmedlar studentbostäder från Rikshem och Studentstaden, två av Uppsalas största studenthyresvärdar. Även internationella studenter som saknar svenskt personnummer kan få sin studentbostad genom dem. Ju tidigare du registrerar dig i kön desto större chans har du att få en bostad. Den kötid du samlar på dig kan användas till att söka andra typer av bostäder både under och efter studietiden.
www.bostad.uppsala.se

Ansgarsgården – Ansgarsgården är ett kyrkligt studenthem med ett hundratal rum och lägenheter i centrala Uppsala.
www.ansgar.nu

Nykterhetsvännernas studenthem – Centralt i Uppsala finns Nykterhetsvännernas studenthem som i första hand finns för dig som har avgett nykterhetslöfte.
Nykterhetsvännernas studenthem

Waldenströms studenhemmet – Waldenströmska studenthemmet är ytterligare ett studenthem som ger förtur till studenter med anknytning till kristna samfund.
www.waldenstromska.se

Studentboet
Studentboet är en bostadsportal för studentbostäder i Uppsala. Projektet startades på initiativ av Uppsala studentkår 2010 och finansieras av Uppsala kommun, Uppsala universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Projektets syfte är att underlätta bostadssituationen för Uppsalas studenter genom att förse dem med information om bostadsmarknaden och att ge råd i bostadssökandet, att samla och granska andrahandsmarknadens annonser på vår hemsida och att bistå med bostadsjuridisk rådgivning till studenter.
Studentboet bistår även med akutboende för nyanlända studenter utan bostad.
Hösten 2017 öppnar anmälan till akutboendet i början av augusti och meddelas på Studentboets hemsida och sociala mediekanaler.
Besök www.studentboet.se

Valsätrakyrkan
Valsätrakyrkan har ett boende i Valsätra. Med information finns här
http://www.valsatrakyrkan.se/studentboende