Nordiska Landskampen 2022

Den Nordiska Landskampenär ett utbyte mellan de nordiska lantbruksuniversiteten. 1947 anordnades den första Nordiska landskampen mellan Sverige och Norge på Ultuna. Idag, 75 år senare, har det utvecklats till evenemang där det varje år samlas runt 300 studenter från Sverige, Norge, Finland och Danmark för att idrotta tillsammans under fyra dagar. Var fjärde år anordnar varje land sin landskamp. Den 21-25 september 2022 åker den svenska truppen över till Helsingfors i Finland för att delta på den 75:e landskampen.

Varför ska man bli med i truppen?

Det finns ett flertal anledningar till att “bli med” i truppen 2022. Nordiska Landskampen är en unik möjlighet för studenterna att skaffa internationella kontakter i norden inom de gröna näringarna för framtida arbeten. Sporterna som dessutom utövas är av stor variation, med allt från fotboll och innebandy till skytte och ridning. Med andra ord finns det något som passar alla. Som deltagare får man också hänga med på en hel del unika kvällsaktiviteter, som temafest, bankett och pubar.

För småttingar

Efter att ha byggt upp en gemenskap med sin nya klass under småttingveckorna erbjuder den Nordiska Landskampen en god möjlighet att få lära känna äldre studenter från resten av SLU, samt från våra grannländer. Ett visst antal platser i årets trupp är reserverat för just småttingar. Anmälan kommer ske under Landskampspuben under välkomstveckorna, den 31 augusti. Platserna är dock få, så se till att vara där i tid för att säkerställa att just du ”blir med”.

Våra sponsorer

Den nordiska Landskampen anordnas årligen av Landskampskommittén som är en delsektion av ULS IF. För att göra resan möjlig sponsrar diverse företag årligen vår resa i jakten på guldmedaljerna åt Ultuna. Under Landskampen 2022 stöttas vi av följande företag:

Pöttinger är under den Nordiska Landskampen 2022 vår huvudsponsor. Pöttinger tillverkar ett brett sortiment av lantbruksmaskiner inom vallproduktion och jordbearbetning. Genom framskjutna arbetsresultat möjliggör Pöttinger för var och en av sina kunder att uppleva Pöttinger som en av de ledande och mest innovativa företagen inom lantbruksteknik på marknaden!

Agrizon Maskin AB säljer lantbruksmaskiner av brett sortiment och högsta kvalité. Med en affärsidé att förse kunder med kostnadseffektiva maskinlösningar, vilket inkluderar maskiner, service och finansiering.

Landshypotek Bank bidrar tillsammans med kunderna till ett rikare liv i hela landet genom att vara med och finansiera svenska jord- och skogsbrukares företagande och gårdsboende. I snart 200 år har Landshypotek Bank möjliggjort satsningar som gör att vi alla kan ta del av lokalproducerad mat, välskötta skogar och öppna landskap. Numera möjliggör dem även för människor att bo bra över hela landet.

Löderups Lokalförening är en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar och den lokala spannmålshandlaren på Österlen. Löderups Lokalförening verkar också som återförsäljare av utsäde, gödning, växtskydd och tillverkar också specialanpassat djurfoder efter kundens behov.

Nordic Sugar är den ledande sockerleverantören på den nordeuropeiska marknaden. I mer än 100 år har Nordic Sugars produkter används inom alla grenar av livsmedelsindustrin och en del av deras speciallösningar utvecklar de i nära samarbete med sina kunder.

Skånegårdar är södra Sveriges ledande aktör vid förmedling av gårdar, jord och skog. Genom sina lokala kontor i Lund, Kristianstad, Jönköping och Uddevalla arbetar dem över hela södra Sverige med förmedling av allt från avstyckande gårdar till större egendomar och slott. Deras medarbetare har samtliga en bakgrund och fördjupad kunskap inom den agrara näringen.

Foodhills är ett företag under ständig utveckling och har i dag sitt fokus på odling och försäljning av frysta gröna ärtor. Med det växande engagemang som finns för baljväxter som framtidsmat finns en enorm tillväxtpotential för Foodhills.

Elmia Lantbruk är en massa för alla delar inom det svenska lantbruket. Här bygger du som mässbesökare de smartaste nätverken med företag inom de gröna näringarna.

Gränsbo Potatis är ett familjeföretag som odlar samt förpackar potatis och jordärtskockor. Som ett av landets största packerier ser dem till att förse Sverige med svenska livsmedel varje dag, året om.

Lyckås Gård är bland Sveriges största morotsproducenter. Med ett stort och drivande engagemang ser Lyckås Gård till att det alltid finns färska nyskördade morötter i de svenska livsmedelsbutikerna året om.

Peppinge Produkter & Stockholmsgården är två familjeföretag som driver ett stort samarbete ihop. De producerar rotfrukter och grönsaker av stor diversitet med hög kvalité. Förser stora delar av Sverige med nyttiga livsmedel året om.

Skog och Lantbruk är ett fristående konsultföretag som erbjuder flertalet tjänster inom bland annat fastighetsförmedling, generationsskifte, värdering, skogsbruksplaner, fastighetsrätt, redovisning och bokslut.

Vi i Landskampskommittén

Martin Fornander – Chief
Carl-Hugo Jonsson – Vice chief
Jakob Larsson – Sponsor- och marknadsföringsansvarig
Beatrice Möller – Sponsor- och marknadsföringsansvarig
Henrik Beckman – Kassör
Johanna Forss – Materialansvarig

Kontakta oss ifall du har några frågor på: swnordicgames@gmail.com