Vad är Landskampen?

Mellan den 18 – 21 september kommer den Nordiska Landskampen att anordnas på Ultuna! Landskampen är ett sportevenemang som arrangeras varje år och inkluderar totalt 300 deltagare från Sverige, Norge, Danmark och Finland. I år är det Sveriges tur att hålla i evenemanget, med aktiviteter ute på Ultuna samt inne i Uppsala. Efter vi sportat klart under dagarna kommer det arrangeras pub eller annat festligt under kvällarna. Som avslutning på evenemanget träffas alla deltagare på banket under lördagskvällen.

Varför ska man bli med i truppen?

Förutom att få vara med och delta i ett kul evenemang finns flera orsaker till att ”bli med” på Landskampen 2019! Sporterna som utövas under evenemanget är av stor variation, med allt från fotboll och innebandy till skytte och ridning. Med andra ord finns det något som passar alla. Som deltagare får man också hänga med på en hel del unika kvällsaktiviteter, som temafest, bankett och pubar på kåren.

Funktionärer

Vill man inte delta på hela landskampen finns också möjligheten att vara med som funktionär. Som funktionär hjälper man till med mindre arbetsuppgifter under hela landskampen, för att säkerställa att evenemanget flyter på så bra som möjligt. Funktionärer kommer erbjudas någon form av belöning för arbetet, som att få delta i vissa av evenemangen under landskampen.

För småttingar

Efter att ha byggt upp en gemenskap med sin nya klass under småttingveckorna erbjuder Landskampen en god möjlighet att få lära känna folk från resten av SLU, samt från våra grannländer. Ett visst antal platser i årets trupp har reserverat för just småttingar. Anmälan kommer ske under Landskampspuben under Småttingveckorna, den 4 september. Platserna är dock få, så se till att vara där i tid för att säkerställa att just du ”blir med”.

Våra sponsorer

Kött från Sverige

Märket Från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning, som gör det enklare för konsumenten att hitta svenskproducerad mat och dryck i butiken.

Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad eller född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.

Det förtydligande märket Kött från Sverige används på kött och charkuterier och märket Mjölk från Sverige och Från Sverige används på mejerivaror. Märkningen är ett svar på konsumenternas ökade efterfrågan på svenskproducerade livsmedel och även ett sätt att hjälpa till att säkra tillgången på svenska råvaror i framtiden.

https://fransverige.se/

Väderstad

Väderstad är ett familjeföretag med fokus på tillverkning av lantbruksmaskiner inom både såteknik och jordbearbetning. Med högpresterande jordbruksmaskiner byggda för att skapa en perfekt uppkomst, har Väderstad under de senaste 50 år växt till att bli till en av de ledande aktörerna inom branschen i norra Europa.

https://www.vaderstad.com/se/

Fyrklövern

Fyrklövern erbjuder rådgivning och stöd inom redovisning och juridik, till kunder mestadels aktiva inom jord och skog. Företaget är aktivt på 8 kontor runt om i landet, varifrån runt 50 ekonomer och jurister utgår från.

https://4klovern.se/

Yara

Yara erbjuder kunskap, produkter och lösningar som bidrar till att förbättra lönsamheten för lantbrukare, återförsäljare och industrier, samtidigt som jordens resurser, livsmedel och miljö värnas.

Toppfrys

Toppfrys är Sveriges största producent av ärtor, med bas i dalsländska Brålanda. Ärtorna odlas i både Västergötland och Dalsland, i samarbete med ett stort antal bönder. Förutom försäljning i Sverige exporterar Toppfrys även betydande volymer till kunder i flera olika länder.

Carpe Ventum

Lantbruksföretag beläget i Hjärtum, Bohuslän även med verksamhet i brålanda, Dalsland. Företaget bedriver KRAV jord- och skogsbruk, uppfödning av pälsfår, entreprenadverksamhet, produktion av sol- och vindel samt b&b. Carpe Ventum jobbar för en hållbar framtid.

Sju Gårdar och Uggelsta Ägg

Sju Gårdar och Uggelsta Ägg bidrar med sponsring till de frukostar som serveras till deltagarna under Landskampen 2019!

Vi i Landskampskommittén

Årets landskamp arrangeras av Landskampskommittén, bestående av 10 studenter från olika program på Sveriges Lantbruksuniversitet. Vi är:

Ulrika Aschan, Chief
Ellika Svenungsson: Volontäransvarig
Kristian Petterson: Transportansvarig
Magnus Wretemark: Boendeansvarig
Josefine Beckman: Matansvarig
Claes Larsson: Sportansvarig
Emma Johannesson: Sportansvarig
Per Nordqvist: Ekonomiansvarig
Marcus Engvall: Ekonomiansvarig
Oscar Friberg: Sponsor- och marknadsansvarig