Möten, trump och snökaos!

Den senaste veckan har jag varit bortrest. Först med kåren och sen med SLU. Efter en vecka som både har varit rolig och arbetsam så sitter jag, till följd av snökaoset, i Malmö och väntar på ett försenat plan som ska ta mig till Arlanda och sen vidare till Uppsala.

 
Under helgen var vi i styrelsen nere i Båstad och höststädade Arons hus. Det var en trevlig helg med många skratt, hårt arbete och goda samtal. Vi delade snabbt upp oss i två lag och ena laget åkte för att köpa nya sängar till huset, vi ringde till Ikea och fick reda på att det bara fanns sex sängar kvar av de sängar vi tänkt köpa. Snabba som vi var, stressade vi iväg till Ikea och köpte de sex sängarna plus två lite dyrare, bar ut dom i bilen och sen gick vi och åt lunch nöjda med vår prestation. Efter lunchen bestämde vi oss för att det kanske är bra att provligga sängarna. Då upptäckte vi att sängarna var barnsängar och absolut inte gick att använda för vuxna. Så det var bara att packa ut alla sängar ur bilen, lämna tillbaka sängarna, och köpa sex av de något dyrare sängarna. Nåja vi fick iallafall lite extra träning. När vi kom tillbaka så hade de som stannat kvar i huset spacklat hela rummet och förberett det inför målning, vi hade ju bara två dagar så snabba bud. Rummet blev jättefint och finns upplagt på kårens instagram. För att citera ordförande Ida Bergs twitterinlägg “Hellre snabbt och slarvigt, än långsamt utan feeling”. Efter helgen så stannade jag kvar i Skåne.

 

 

Jag har under de senaste dagarna bott i Malmö, och medverkat på möten i Alnarp.
I måndags gick större delen av dagen åt till att läsa handlingar inför programnämnden för veterinärmedicin och husdjursvetenskap(PN-VH) mötet som jag hade i tisdags samt fakultetsnämndsmötet som hölls idag onsdag. Under PN-VH mötet diskuterades bland annat nästa års kursplaner, antagning till senare del av program och utbildningens strategi. Under kvällen var jag på en traditionell gåsamiddag. Det var en trevlig middag där bland annat SLUs styrelse var inbjuden. Firandet av Mårtensafton har rötter långt tillbaka i tiden. Om ni aldrig har varit på gåsamiddag så kan jag verkligen rekommendera det. Maten var väldigt god, men svartsoppa kanske inte är för alla, fast själv gillar jag den! Mellan mat och skålar förde vi bland annat samtal och diskussioner kring namnbyten på de olika yrkesprogrammen, samt hur man skulle kunna engagera de olika branscher som våra utbildningar är kopplade till i arbetet med studentrekrytering. Jag upplevde att vi hade givande samtal under kvällen. Både för att visa var kåren ställer sig i olika frågor, och att vår åsikt inom namnfrågan klargjordes.

 

 

Idag vaknade jag upp till ett snötäckt malmö och vid frukosten stötte jag på Kerstin Nordin från institutionen för stad och land. Redan där inledde vi dagens stora samtalsämne, att Trump såg ut att vinna presidentvalet. Därefter tog vi gemensamt bussen ut till Alnarp för ett heldagsmöte med fakultetsnämnden för LTV. Det var ett trevligt möte där vi bland annat diskuterade den framtida strategin för LTV fakulteten, rekryteringar av framtida professorer och nästa års mötestider bestämdes. Förmiddagen bestod av gruppdiskussioner där vi under det första passet diskuterade fakultetsnämndens funktion, men såklart blev det en hel del diskussioner om att Trump blivit president också. Bidraget i diskussion som kunde ges från ULS sida, var perspektivet av att sitta representerade inom flera olika organ vid universitetet. Det andra passet handlade om diskussioner kring fakultetens nya strategi, där fokus låg på att lägga upp mål för verksamhetsåren 2017-2020. Ett mål som vi blev särskilt nöjda med är att utbildningarnas kvalitet och rörlighet kommer att prioriteras! Strategin tar avstamp i SLUs strategi men är anpassad för fakulteten. Det är intressant att åka ner och få vara med på plats under dessa möten, och till framtida representanter från ULS rekommenderar jag varmt att nyttja dessa möjligheter. Det ger en möjlighet för oss som kår att få in andra perspektiv från personer som inte befinner sig lika nära vår utbildningsort. Det ger också perspektiv på hur olika centralt fattade beslut påverkar olika orter.

 
Imorgon ska jag på möte med fakultetsnämndens beredande utskott där agendan till nästa fakultetsnämndsmötes agenda sätts och sen har vi styrelsemöte på kvällen. Kort sammanfattat kan man säga att den senaste veckan varit mötesintensiv. Veckan som kommer är mindre intensiv och förhoppningsvis kan jag få till ett nytt blogginlägg då!

 
Jag tänkte avsluta dagens inlägg med ett glädjande besked som kom till kåren i slutet av oktober. SLU kommer tillsätta en arbetsgrupp som kommer se över möjligheterna att få till tentamenssalar på SLU. Det kommer troligtvis medföra något ökade kostnader för undervisningen på SLU men är något som efterfrågats under en längre tid. Har ni några synpunkter kring vad som borde göras hör gärna av er till mig på uls_utb@stud.slu.se eller kom förbi kåren ställ frågor.

 

Trötta men glada hälsningar från vice ordförande Ulrik!